아드님 교복 찾으러 갔던 날. 디타워에 위치한 [멜팅샵×치즈룸]에서 점심 식사를 했어요.
- 위치: 서울 종로구 종로3길 광화문D타워 리플레이스 4층 (청진동)
On the day I went to pick up my son's uniform, I had lunch at D Tower Gwanghwamun.
몇년 전 같은 자리에 있던 빌즈가 없어져서 아쉬웠지만, 그만큼 맛있는 곳이 생겨서 기뻤다지요.
A few years ago, I was disappointed that the restaurant Bills, which used to be in the same spot, disappeared. However, I was glad because a delicious place like [Melting Shop × Cheese Room] has taken its place.
예약을 미리 했더니, 안쪽 좌석으로 안내를 해주셨어요.
Since I made a reservation in advance, the staff guided me to a seat inside.
내부는 화사하게 꾸며져있어요. 사진이 예쁘게 잘 나오기도 합니다.
The interior is decorated brightly.
셋팅된 식기도 한 장 찍어보았어요. 테이블마다 호출벨이 올려져 있어서, 주문은 직원분께 직접하면 됩니다. 저는 이 날 메뉴를 4개 먹었어요.
The tableware is arranged neatly, and each table has a call bell allowing you to place your order directly with the staff. On that day, I tried four items from the menu.
치즈룸의 에피타이저 메뉴인 발사믹 관자. 구운 관자 위에 발사믹에 절인 유자가 올려져있고, 에멘탈 치즈가 들어간 감자 퓨레를 함께 곁들여 먹는 메뉴에요.
The first dish served, was Balsamic Scallop, an appetizer on the Cheese Room's menu. Grilled scallop is topped with balsamic-infused yuzu, and it is served with a potato purée containing Emmental cheese.
관자가 부드럽고 딱 맛있게 구워져서 6개가 금방 없어져요 :)
The scallop is tender and perfectly grilled. There were six pieces served, and it disappeared in no time.
피클은 두 종류가 제공되는데 둘 다 너무 맛있어요. 토마토 피클은 달달하고, 나머지 한 종류는 새콤달콤해요.
There are two types of pickles served, and both are delicious. The tomato pickles are sweet, and the other variety is tangy and sweet.
치즈룸의 시그니처 메뉴인 트러플 파케리 파스타. 트러플 크림소스 베이스의 두꺼운 파케리면 파스타인데요, 토핑된 프로슈토와 그라나 파다노 치즈의 풍미가 좋아요.
The Truffle Pacheri Pasta is a signature dish at Cheese Room. It's a thick pacheri pasta with a truffle cream sauce, topped with flavorful prosciutto and Grana Padano cheese.
생각보다 트러플향은 강하지 않더라고요. 먹다보면 프로슈토의 짭쪼름한 맛을 계속 찾게돼요...ㅎㅎㅎ
However, the truffle aroma is not as strong as I expected. The taste would have been quite heavy without the prosciutto.
멜팅샵의 시그니처 파스타인 생 치즈 보드카 리가토니도 주문해보았어요.
I also tried Melting Shop's signature pasta, the Fresh Cheese Board Rigatoni.
썬드라이토마토가 들어간 토마토 베이스 소스인데, 부드러운 생 모짜렐라가 올라가서 맛있더라고요. 개인적으로 파케리 파스타보다, 요 리가토니 파스타가 더 맛있었어요.
It's a tomato-based sauce with sun-dried tomatoes, topped with smooth fresh mozzarella. Personally, I found the Rigatoni pasta more delicious than the Pacheri pasta.
후식으로는 팝콘 소금 아이스크림을 먹었어요. 바닐라 아이스크림에 카라멜 팝콘과 카라멜 소스가 뿌려져 있고, 기호에 따라 소금을 조금씩 뿌려먹으면 돼요.
For dessert, I had Popcorn Salt Ice Cream. It's vanilla ice cream with caramel popcorn and caramel sauce drizzled on top, and you can sprinkle a bit of salt according to your preference.
정말 단짠단짠한 맛을 풍부하게 즐길 수 있는 후식 메뉴에요.
It's a dessert menu where you can truly enjoy a rich combination of sweet and salty flavors.
멜팅샵과 치즈룸, 두 곳의 메뉴를 모두 즐길 수 있는 곳이라 언제가도 맛있게 먹고 있습니다. 여긴 없어지지 않고 오래오래 광화문에 자리잡아주길 :)
This is a place where you can enjoy the menus of both Melting Shop and Cheese Room, and I always have a delicious meal whenever I visit. I hope this restaurant stays in Gwanghwamun for a long time!
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