냉동실에 쟁여놓은 밀키트 유통기한이 임박해서, 하나씩 꺼내 먹는 요즘... 어제는 트러플 화이트 라구 파스타를 만들어먹었어요 :)
For yesterday dinner, I prepared a Truffle White Ragu Pasta from one of the meal kits in my freezer, as its expiration date was approaching.
지난 번에 먹었던 쉬림프 비스크 리조또도 맛있지만, 요 파스타도 정말 맛있어요. 생면이라 식감도 좋고, 트러플 향미유 덕분에 고급진 맛이 납니다.
*쉬림프 비스크 리조또 포스팅⬇️⬇️⬇️
The shrimp bisque risotto I had last time was delicious, but this pasta is also really tasty. The fresh pasta has a great texture, and thanks to the truffle-flavored oil it tastes like something from a hotel restaurant.
이 제품도 냉동 상태로 배송되며, 냉동 보관해야해요.
This product is also delivered frozen, and should be stored in the freezer.
추가로 필요한 재료는 고기를 볶을 올리브 오일 1스푼 정도와 파스타면을 삶을 물 1,000ml입니다.
The additional ingredients needed are 1 tablespoon of olive oil for stir-frying the meat and 1,000ml of water for boiling the pasta.
재료는 찬물 해동 후 고기의 핏물을 키친 타올로 빼줬어요. 지난 번 새우 구울 때 물기 제거를 안했더니 기름이 사방팔방 튀었던 경험이 있어서, 이번에 핏물 제거를 열심히 했습니다...
I thawed the ingredients in cold water and then patted the meat dry with a kitchen towel to remove any excess moisture. I had a previous experience when I didn't remove the moisture when cooking shrimp, and the oil splattered everywhere.... So this time, I made sure to remove the excess moisture diligently.
면은 2분 정도만 가볍게 삶은 후 체에 받쳐두고요,
I boiled the pasta for about 2 minutes until it was lightly cooked, then drained it using a strainer.
1️⃣올리브유 1스푼에 고기 볶고,
2️⃣화이스 베이스 소스 추가해서 30초 볶고
3️⃣면수 400ml를 넣어주고 2분간 졸여준 후,
4️⃣화이트 라구 소스 넣고 끓어오르면,
5️⃣파스타 면 추가해서 2분 끓여주고,
6️⃣파마산 치즈 넣고 섞어주면 끝!
1️⃣ Heat 1 tablespoon of olive oil and stir-fry the meat.
2️⃣ Add the white sauce base and stir for 30 seconds.
3️⃣ Pour in 400ml of water (which was used to boil the pasta) and simmer for 2 minutes.
4️⃣ Add the white ragu sauce.
5️⃣ When the sauce starts to boil, add the pasta and cook for 2 more minutes.
6️⃣ Finally, mix in parmesan cheese, and voilal!
플레이팅 후에 트러플 향미유와 파슬리를 솔솔 뿌려줍니다.
After plating, I drizzled the truffle-flavored oil and sprinkled parsley for a final touch.
제 입맛에 넘나 맛있는 파스타 :)
화이트 라구의 감칠맛과 트러플 향미유, 고기와 생면이 씹히는 식감까지 다 만족스러워요. 밀키트치고 살짝 비싼감이 있지만, 집에선 직접 만들기엔 어려운 요리니.... 한 번 씩 기분 내고 싶을 때 사먹으면 좋습니다!
This pasta is just so delicious. The richness of the white ragu sauce, the aroma of truffle oil, the texture of the meat, and the fresh pasta all come together perfectly. It may be a bit expensive for a meal kit, but it's a dish that's challenging to make at home, so it's worth it for those moments when you want to treat yourself.
'Delights' 카테고리의 다른 글
삼청동 스타벅스 가을 신메뉴 [블랙 글레이즈드 라떼/멜팅 치즈 베이컨 샌드위치] (0) | 2023.09.08 |
---|---|
은평 롯데몰 [명동 가츠라/MyeongDong Katsura] (2) | 2023.09.04 |
광화문 일본 가정식 [도토리 브라더스/Dotori Brothers] (4) | 2023.08.26 |
워커힐 고메 밀키트 [쉬림프 비스크 리조또/Shrimp Bisque Risotto] (2) | 2023.08.22 |
종로에 위치한 워커힐 호텔 중식 레스토랑 [삼일 금룡/31 GeumRyong] (0) | 2023.08.21 |