Delights

워커힐 고메 밀키트 [쉬림프 비스크 리조또/Shrimp Bisque Risotto]

쪼꼬열매 2023. 8. 22. 00:17

 

아이가 배탈이 나는 바람에, 지난 주말 내내 집콕하며 지냈어요. 집에서 계속 밥 하기란 여간 쉬운 일이 아닌데, 냉장고 뒤지다보니 냉동실의 밀키트가 유통기한이 임박했더라고요. 그리하여 어른들 점심으로 낙찰! 아들은 아픈 데다 어차피 양식을 안 좋아하는지라... 죽 신세...😥
Last weekend, I had to stay home with my child who had an upset stomach. It wasn't easy to prepare meals at home all day, but while searching through the fridge, I discovered that a meal kit in the freezer was about to expire. So, my husband and I had it for lunch. Since my son was sick and not a big fan of Italian food, I made him some rice porridge instead... 

워커힐 쉬림프 비스크 리조또 (2인분)

워커힐에서 출시된 밀키트는 다 맛있더라고요. 제가 밀키트를 구매하는 기준은, 집에서 만들기 힘들거나(비스크 소스) 구하기 힘든(오징어 먹물) 식재료의 포함 여부예요.
The meal kits released by Walker Hill Hotel are all delicious. My criteria for buying meal kits are whether they include ingredients that are difficult to make at home (like bisque sauce) or hard to find (like squid ink).

포장 상태

밀키트는 냉동 상태로 배송이 되어, 냉동실에 보관해야 합니다. 냉동 새우나 소스류의 유통기한은 상자에 표기된 유통기한보다 훨씬 긴데, 아마 야채의 신선도 때문에 유통기한이 짧아지는 것 같아요.
The meal kits are delivered frozen and should be stored in the freezer. While the shelf life of frozen shrimp or sauces is much longer than the expiration date indicated on the box, it seems that the frozen vegetables may be the reason for the shorter shelf life.

구성

펼쳐놓고 구성품을 다 찍어보았어요. 추가로 필요한 재료는 물 150ml입니다.
I laid out all the components and took a picture. The only additional ingredient needed is a cup of water (150ml).

조리 방법

박스 뒷면에 만드는 방법은 그림과 함께 소개되어 있어요. 원팬으로 끝낼 수 있어 좋습니다 :)
The instructions for cooking, along with photos, are provided on the back of the box. It's convenient that it can be finished with just one pan.

재료 손질 및 요리

구성품은 찬물 해동하고, 야채는 냉장고의 마늘과 양파로 대체했어요. 새우는 6마리 들어있는데 더 추가해도 될 뻔했어요.
새우는 씻어서 먹기 편하게 꼬리도 다 뗐어요. 물기를 키친타월로 충분히 제거 후에 구워야 하는데, 물기가 있는 채로 팬 위에 올렸다가 기름이 사방팔방 튀더라고요.... 여튼 비스크 소스와 포테이토 무스는 중탕하여 따로 데우면서ㅡ 새우 굽고, 야채 볶고, 밥 볶고, 오징어 먹물+물150ml+스프레드 블럭 넣고 졸여주면 끝!
I thawed the components in cold water and substituted the garlic and onions from my fridge. There were six shrimp in the kit, but you can add more if you like. I also removed the tails from the shrimp for easier consumption. It's important to pat them dry with a kitchen towel to remove excess moisture before cooking. However, I accidentally placed them in the pan with some moisture, and the olive oil splattered everywhere... 
Anyway, while heating the bisque sauce and potato mousse separately in a pot, I grilled the shrimp, stir-fried the vegetables, added the rice, and mixed in the squid ink with 150ml of water along with the spread block. That's it!

완성!

박스의 그림대로 심혈을 기울여 플레이팅 해보았어요. 2인분이라, 1인분씩 접시에 나눠서 세팅했어요. 설명서대로 크리미 비스크 소스를 먼저 담고, 그 위에 리조또를 올린 후 포테이토 무스와 새우까지 올려주었어요. 삐져나온 밥풀이 신경쓰이지만 꽤 근사해보입니다.
I took great care to plate it just like the picture on the box. Since it's a meal for two, I divided it onto separate plates. Following the instructions, I started with the creamy bisque sauce, then added the risotto on top, followed by the potato mousse and shrimp. The overflowing mound of rice is a bit of a concern, but it looks quite fancy.

맛도 웬만한 이탈리안 레스토랑에서 사먹는 것보다 맛있어서, 손님 대접용으로도 손색이 없어요. 양도 넉넉하고요. 다음주 주말엔 화이트 라구 파스타 만들어먹어야겠습니다 :)
The taste is even better than what you'd get at most Italian restaurants, and it's suitable for serving guests as well. The portion size is generous too. I think I'll try the white ragu pasta kit next weekend!

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