Daily/Cooking

농심 신라면 매콤꾸덕한 [툼바/Toomba]

쪼꼬열매 2025. 2. 13. 10:09
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출시된 지 이제 꽤 지났지만, 뒤늦게 남겨보는 신라면 툼바 후기! 작년 말, 이마트에서 5% 할인 행사할 때 구입했어요. 배홍동 1개도 증정 중이라 같이 맛볼 수 있었답니다.
Although it’s been a while since its release, here’s my review of Shin Ramyun Tumba! I picked it up late last year during a 5% discount event at Emart, where they were also giving away a pack of Baehongdong noodles—so I got to try that too.

앞면

원래 신라면으로 투움바 끓여 먹는 레시피가 유행하긴 했는데, 얼마나 인기가 많았으면 툼바 라면을 직접 출시했나 싶어요.
There was already a trend of making Toomba pasta with Shin Ramyun, but it must have been so popular that they decided to launch an official Toomba version.

조리법과 영양 정보

영양정보를 확인해 보니 나트륨과 포화지방 함유량이 높긴 하네요.
Looking at the nutrition facts, the sodium and saturated fat content are quite high...


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구성

내용물을 살펴보니 분말스프, 액상소스로 구성되어 있어요. 조리법은 짜파게티랑 비슷해요. 물을 끓인 후, 면을 넣고 약 3분간 익힌 후 물을 8스푼 정도 남기고 버려줍니다. 그리고 분말스프와 액상소스를 넣고 비벼주면 되는데요.
Inside the package, you’ll find noodles, powdered seasoning, and a liquid sauce. To prepare, boil water, add the noodles, and cook for about three minutes. Then, drain the water, leaving about eight spoonfuls. Finally, mix in the powdered seasoning and liquid sauce, and stir well.

스프는 기호에 따라 양을 조절할 수 있지만, 저는 일단 다 넣어보았어요.
You can adjust the amount of seasoning to your taste, but I decided to add the whole packet.

집에 있는 쪽파도 썰어서 솔솔 뿌려주고-
I also chopped up some green onions and sprinkled them on top.

생각보다 꽤 매콤하더라고요. 신라면을 원래 안 먹어서 신라면과는 비교가 안되나... 양파나 쪽파를 추가해서 볶음라면으로 먹어도 맛있겠어요.
It turned out to be spicier than I expected. Since I don’t usually eat Shin Ramyun, I can’t really compare it to that, but adding onions or green onions and turning it into stir-fried noodles would definitely make it even tastier!

제 기준으로 자극적이라 자주 먹진 못하겠지만, 맵고 짠 음식이 땡길 때 한 번씩 먹기 좋을 것 같아요.

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