일본에서 사온 다이쇼 아부라 소바 소스를 드디어 개봉해서 먹어보았어요. 아부라 소바는 국물없이 비벼먹는 일본식 라멘인데요, 현지에서 사온 소스는 어떨지 너무 궁금하더라고요. 다이쇼(Daisho)는 찾아보니 일본의 조미료 회사네요.
I finally tried the Daisho Abura Soba Kit that I bought from Tokyo. Abura Soba is a unique Japanese-style ramen that's enjoyed without broth, and I was curious about the taste of this local sauce. I also found out that Daisho is a Japanese food company.
도쿄에서 지냈던 호텔 근처에 마트가 있어서, 호기심에 소스 2종류를 구입했었어요. 아부라 소바 1개, 마제 소바 1개 이렇게 샀습니다.
There was a supermarket near the hotel I stayed at in Tokyo. So out of curiosity, I purchased two types of sauces - one Abura Soba sauce and one Maje Soba sauce.
다이쇼 아부라 소바 키트는 삿포로의 라멘집 스미레와 콜라보한 제품이더라고요. 스미레는 라멘 맛집이라는데 가보진 못했어요... 나중에 삿포로 여행 갈 일 생기면 꼭 가야지.
The Daisho Abura Soba Kit is actually a collaboration product with the famous Sapporo Sumire Ramen restaurant. I'll definitely make it a point to visit if I ever travel to Sapporo in the future.
제품 설명을 보면, 훗카이도산 미소와 감칠맛이 풍부한 돈코츠(돼지사골)로 맛을 내고 참기름으로 맛깔나게 마무리했다고 되어있습니다. 오늘도 파파고의 힘을 빌려보았는데 진짜 일본어 공부 좀 해야겠어요...
The product description mentions that it's made with Hokkaido-produced miso, rich and savory tonkotsu (pork bone) broth, and finished off with flavorful sesame oil. Papago is a really helpful translation app, but I really should work on studying Japanese for real...
내용물은 간단합니다. 2인분용이라 미소 소스와 마늘 소스가 2개씩 들어있어요. 빨간 봉지의 마늘 소스는 기호에 따라 조절해서 먹으면 되는데, 그리 맵진 않더라고요.
The contents are quite simple. It contains two packets each of the miso sauce and garlic sauce. You can adjust the spiciness according to your preference with the red packet of garlic sauce.
면은 생면으로 먹어야 맛있을 것 같아서, 마켓 컬리에서 냉사리를 구매해서 먹었는데 결론적으로는 좀 두꺼운 면이 낫겠더라고요. 다음에는 중화면을 사야겠어요.
I purchased some fresh noodles from Market Kurly, but I think slightly thicker noodles would be better. Next time, I'll have to get some medium-thickness noodles.
* 2인분 기준 토핑 추가 재료
쪽파 3줌, 양파 1/4개, 마늘 5~6쪽, 소금 한꼬집, 올리브유 약간, 다진 돼지고기 150g, 미림 1스푼, 무항생제 유정란 노른자 2개
* Additional topping ingredients for 2 servings
3 bunches of scallions (쪽파), 1/4 onion (양파), 5-6 cloves of garlic (마늘), A pinch of salt (소금), A bit of olive oil (올리브유), 150g of minced pork (다진 돼지고기), 1 tablespoon of mirim (미림), 2 yolks from antibiotic-free eggs (무항생제 유정란)
이자카야에서 먹었던 아부라 소바를 떠올리며 토핑 준비를 열심히 했어요. 쪽파와 양파는 얇게 썰고, 마늘은 편 썰어서 올리브유에 튀겼어요. 남은 기름에 돼지고기 미림 1스푼+소금 한꼬집 넣어서 볶아주고 면 위에 올려주었습니다. 소스도 다 뿌려주고 노른자까지 올려주면 비주얼은 라멘집 아부라소바 못지 않네요.
I prepared the toppings, thinking of the Abura Soba I had at an izakaya. I thinly sliced the scallions, onions, and garlic, and fried just the garlic in olive oil. Using the remaining oil, I cooked the minced pork with 1 tablespoon of mirim and a pinch of salt. After drizzling the sauce over the noodles, I added the toppings and egg yolks. The result looked just as appetizing as Abura Soba from a ramen restaurant.
짝꿍은 맛있다고 했지만, 저는 사먹는 라멘보다 아무래도 좀 아쉬웠어요. 미소맛 비빔면 느낌이었는데 면발의 차이가 있는 거 같기도 합니다... 제가 산 면은 소면에 가까워서, 조금 더 도톰하고 탱글한 면이라면 어땠을지 궁금하네요.
마제 소바는 조금 더 심기일전해서 만들어보겠습니다 :)
My husband said it was delicious, but I felt a bit unsatisfied compared to ramen from a restaurant. It had a taste similar to miso-flavored bibim noodles, but I think it would have been better with slightly thicker and chewier noodles... I'd better use different noodles when I cook the Maje Soba Kit.
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