Delights

광화문 포시즌스 서울 이탈리안 레스토랑 [보칼리노/BOCCALINO] 평일 런치 딜라이트

쪼꼬열매 2023. 9. 26. 10:35

얼마 전, 친구들과 함께 광화문 포시즌스 호텔 보칼리노에서 점심을 먹었어요. 작년 현대카드 고메위크 때 처음 가보고, 거의 1년 만의 재방문입니다 :)
A while ago, I had lunch with my friends at the Boccalino restaurant in the Four Seasons Hotel Gwanghwamun. It's been almost a year since my last visit.

  • 위치: 서울 종로구 새문안로 97 2층 (당주동)
GAMBERRO ROSSO 2023 TOP ITALIAN RESTAURANTS

보칼리노는 이탈리안 미쉐린 가이드라 불리는 감베로 로쏘 2023 탑 이탈리안 레스토랑으로 선정되었어요. 감베로 로쏘는 1986년 창간된 이탈리아의 권위있는 미식 및 와인 잡지인데요, 직역하면 붉은 새우라는 뜻이에요. 그래서 붉은 새우 그림이 그려져 있나봅니다.
Boccalino has been selected as the top Italian restaurant for the Gambero Rosso 2023 Guide, also known as the Michelin Guide of Italy. Gambero Rosso is an authoritative Italian gourmet and wine magazine founded in 1986, and its name translates to "Red Prawn," which is likely why there's a red prawn illustration associated with it.

2층

보칼리노는 호텔 2층에 위치해 있어요. 체크인 카운터 쪽 로비의 엘리베이터로 이동하면 됩니다.
Boccalino is located on the second floor of the hotel. You can take the elevator near the check-in counter in the lobby to get there.

보칼리노 입구

11시 30분 오픈이라, 입구에서 살짝 대기 후 시간 맞춰 입장할 수 있었어요.
Since it opens at 11:30 A.M., I had to wait briefly at the entrance before entering.

통창뷰

날씨가 맑아서, 통창뷰가 시원하더라고요. 친구가 좋은 자리를 예약해준 덕분에 초록초록한 광화문 오피스뷰를 보며 식사할 수 있었어요.
The weather was clear, so the wide windows offered a refreshing view. Thanks to my friend who made a reservation for a great table, we were able to enjoy our meal while looking at the lush green Gwanghwamun office view.

주류

주류 코너에 디피된 병들도 예뻐서 한 장 찍어보았어요.
The bottles lined up in the liquor corner looked so nice, although I wasn't able to drink due to inflammation.

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Antipasti Buffet

저는 이날, 평일 런치 딜라이트 3코스를 먹었어요. 안티파스티 뷔페, 메인 요리 1개, 그리고 디저트 (커피 또는 티 포함)로 구성되어있습니다. 안티파스티 뷔페는 보칼리노에서 엄선한 재료로 구성한 요리들이에요.
On that day, I had the Weekday Lunch Delight 3-course meal. It consists of an antipasti buffet, one main course, and dessert (including coffee or tea). The antipasti buffet features dishes made with carefully selected ingredients at Boccalino.

  • 에피타이저 뷔페 Antipasti Buffet
포카치아와 스프레드 4종

작년에 마늘 콩피 페이스트를 맛있게 먹었던 기억이 있는데, 포카치아 빵 옆에 스프레드 4종이 준비되어있더라고요. 선드라이 토마토 페이스트와 함께 저의 투톱 스프레드에요.
There were four spreads available next to the focaccia bread. The sundried tomato paste is one of my top spreads, along with the garlic confit paste.

리코타를 채운 양송이 버섯 Ricotta Stuffed Button Mushroom

트러플이 솔솔 뿌려진 양송이 버섯~ 보자마자 집어왔습니다 :)
I couldn't resist the Ricotta Stuffed Button Mushroom as soon as I saw them. It had truffles sprinkled on them!

문어 샐러드 Octopus Salad

문어 샐러드도 상큼하고 맛있었어요.
The octopus salad was also fresh and delicious.

마리네이드 새우 Marinated Shrimp

마리네이드 새우도 신선하니 좋았고요,
I aslo enjoyed the marinated shrimp...

파스타 샐러드 Pasta Salad
소고기 타르타르 Beef Tartare
관자 크루도 Scallop Crudo

소고기 타르타르와 관자 크루도도 제 입맛에 잘 맞았어요 :)
The Beef Tartare and the Scallop Crudo were also tasty.

햄 종류

와인과 페어링해야할 듯한 파르마 햄, 코파, 살라미 햄도 있었고,
There were also Parma ham, coppa, and salami ham that seemed like they would pair well with wine.

치즈류

치즈도 고르곤졸라, 브리, 프로볼로네, 파르마산 등 다양하게 있더라고요.
The cheese selection was diverse, including options such as Gorgonzola, Brie, Provolone, Parmesan, and more to choose from.

다양한 고트 치즈

고트 치즈는 익숙하지 않아서 시도를 못했어요... 먹는 방법 좀 찾아보고 다음에 한 번 먹어보도록 하겠습니다.
I wasn't familiar with goat cheese, so I didn't try it... I'd better look it up how to eat it and give it a try next time.

테이블 셋팅

테이블에는 포크와 나이프가 2개씩 준비되어 있었어요. 안티파스티용, 메인 요리용으로 나눠서 쓰면 됩니다.
There were two sets of forks and knives on the table, one for the antipasti and one for the main course.


  • 메인 요리 Main Course

셋이 방문해서, 메인 요리는 종류별로 다르게 1개씩 주문해보았어요.
Since there were three of us, we decided to order one different main course from each category to try them all.

오레키에떼, 매콤한 브로콜리니 소스, 크리스피한 브레드 몰리카타 Orecchiette, Spicy Broccolioni, Crispy Bread Mollicata

가장 먼저 서빙된 오레키에떼 면의 파스타. 브로콜리니를 활용한 소스인데, 매콤한 느낌은 적고 건강하고 재료 본연의 맛에 충실한 파스타였어요. 몰리카타는 쉽게 해석하면 빵가루?더라고요.
The first dish that arrived was the Orecchiette pasta. The sauce, made with broccoli, was mild in spiciness, allowing the natural flavors of the ingredients to shine. As for the "mollicata," it can be loosely translated as breadcrumbs.

구운 닭가슴살, 당근과 로즈마리 퓨레, 아스파라거스, 그레몰라타 소스 Roasted Chicken Breast, Carrot and Rosemary Puree, Asparagus, Gremolata Sauce

정말 부드러웠던 닭가슴살 스테이크. 그레몰라타는 파슬리와 다진마늘, 레몬즙과 제스트를 혼합한 양념이라는데... 사진을 보니 조금 다른 그레몰라타였을까요, 인터넷에 찾아본 소스와 이미지가 다르네요😅
The Chicken Breast Steak was incredibly tender. "Gremolata" is typically a seasoning made by mixing chopped parsley, minced garlic, and lemon juice and zest. The ingredients used in the restaurant's gremolata seemed slightly different from what I found online, as variations in recipes and presentations can occur...

구운 연어, 카포나타, 양파 피클, 살모릴리오 소스 Baked Salmon, Caponata, Pickled Onion, Salmoriglio Sauce

연어도 겉바속촉으로 알맞게 잘 구워져나왔어요.
The Salmon was also perfectly cooked, with a crispy exterior and tender inside.


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  • 디저트 Dessert

디저트로는 커피초콜릿 무스를 주문했어요.
For dessert, I ordered Coffee and Chocolate Mousse.

커피 Coffee

커피는 디카페인으로도 주문이 가능하고, 1회에 한해 리필이 가능합니다. 디저트와 함께 먹다보니, 한 잔으로 부족해서 리필 받아서 마셨어요. 리필잔은 조금 더 큰 잔에 나오더라고요.
You can also order decaffeinated coffee, and they allow refills for a single serving. For me one cup wasn't enough, so I got a refill. The refill came in a slightly larger cup.

설탕 Sugar and Sweeteners
초콜릿 무스 Chocolate Mousse

초콜릿 무스는 정말 달더라고요. 과일 미네스트론도 아쉬웠던 기억이 있어서, 다음에 재방문 기회가 있다면 아포가토를 주문해봐야겠어요.
The Chocolate Mousse was really sweet. The Affogato also looked delicious, so maybe I'll try it at my next visit.

입가심용 초콜릿

디저트와 함께 입가심용 초콜릿도 서빙되었습니다.
Along with dessert, they also served chocolates as a little treat.

생일 디저트

제 생일 기념으로 모였던 식사라, 미리 말씀드렸더니 생일 서비스로 디저트에 초까지 꽂아서 준비해주시더라고요. 부드러운 블루베리 수플레였는데, 배가 불러서 맛만 보고 남기고 와야해서 조금 아쉬웠습니다ㅠ
As we gathered to celebrate my birthday, the restaurant kindly presented a complimentary blueberry soufflé with a candle. Unfortunately, I was too full to finish most of it.


생일이라고 챙겨준 친구들에게 너무 고맙고, 각자 바쁘게 살다보니 해가 지날수록 만나기가 힘들어지는데 이렇게라도 자리를 만들어서 얼굴보니 좋았어요. 한살한살 건강하게 나이들면서 꾸준히 만날 수 있으면 좋겠네요 :)
It was a day filled with gratitude as my friends took the time to have lunch together. Life seems to be getting busier each day, making it increasingly difficult to find time to meet. I hope our friendship continues to thrive, allowing us to meet while staying healthy.

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