얼마 전 홍제동 [다시밥]에 점심 먹으러 다녀왔어요. 다시밥은 "다시, 밥 먹고 힘내"를 줄인 이름이에요. 분식집이지만, 엄마의 손길이 담긴 건강한 요리를 판매하는 곳이라 멀리서도 많이 찾아오시더라고요.
I recently visited a restaurant called [Dasibap]. Dasibap is a combination of Korean words, "다시, 밥 먹고 힘내" (dasi, bap meokgo himnae), which translates to "Cheer up, after having this meal." Although it is a fast food restaurant, it is well-known for serving healthy and scrumptious dishes, which is why many people come from far away to dine here.
매장은 홍제역에서 약 5분 정도 걸어올라가면 만날 수 있어요.
The restaurant is about a 5-minute walk from Hongje Station.
- 위치: 서울 서대문구 통일로39길 43 1층 (홍제동)
매주 수요일과 둘째/넷째 일요일이 정기휴무이고, 네이버 플레이스나 인스타그램을 통해서 임시 휴일을 공지하기 때문에 방문하시기 전에 한번씩 확인하면 좋아요 :)
Every Wednesday and the second/fourth Sunday of each month are regular holidays. However, please note that they may announce additional temporary holidays through Naver or Instagram. Therefore, it's a good idea to check before visiting.
푸드 스타일리스트가 운영하시는 곳이라 그런지, 매장 분위기가 소박하면서도 세련된 느낌이 있어요. 테이블은 1개 정도 있었던 것 같고 나머지는 일렬로 늘어선 창가 자리에요. 자리가 많지 않다보니, 포장 이용 고객도 많았어요.
자리마다 수저, 물컵, 티슈 등이 미리 준비되어있고, 주문 및 계산은 카운터에서 선불로 진행됩니다.
The place is operated by a food stylist, which is why it has a simple yet sophisticated atmosphere. There was a table for four people, and the rest were window seats. Due to limited seating, many customers opted for takeout service.
Each table is equipped with utensils, water cups, and tissues. Orders and payments are made at the counter with prepaid options.
무 떡볶이부터 서빙해주셨는데, 접시와 초록색 테이블이 묘하게 잘 어울리더라고요.
The "mu tteokbokki" (Korean radish stir-fried rice cakes) was served first, and the combination of the dish and the green-colored table seemed to strangely complement each other well.
저희는 무 떡볶이 1개(삶은 계란 토핑 1개 추가)랑 소보로 유부 초밥 2줄을 주문했어요. 무 떡볶이는 무가 떡 크기로 썰어져 들어간 떡볶이인데 맵지 않고 개운한 맛이었어요. 계란은 커팅되지 않고 통으로 나옵니다ㅎ
We ordered one "mu tteokbokki" (Korean radish stir-fried rice cakes) with an additional topping of a boiled egg and two rolls of "soboro yubu(fried tofu) sushi". The "mu tteokbokki" consists of Korean radish and rice cakes. It has a refreshing taste without being too spicy. The egg came whole without being cut into pieces.
아는 분이 맛있다고 추천해주셔서 주문한 소보로 유부 초밥. 다진 돼지고기 & 죽순 소보로가 들어간 밥에, 일본식 계란말이를 넣고 유부로 말은 초밥이에요. 유부 초밥 위에는 단짠단짠한 특제 소스가 뿌려져 나와요.
The "soboro yubu sushi" consists of minced pork and bamboo shoots mixed with rice, and rolled with Japanese-style omelet inside fried tofu. On top of the Yubu sushi, a special sweet and savory sauce is drizzled.
*Soboro refers to a cooking technique where ingredients are crumbled or minced into small pieces.
음식이 전반적으로 자극적이지 않고 담백해서, 제 입맛엔 맛있더라고요. 깔끔한 집밥 같은 느낌이라 저는 완전 만족하며 식사했습니다.
키토 김밥도 유명하던데, 아직 맛보고 싶은 메뉴가 많아서 지나다니며 종종 이용해야겠습니다 :)
The food was overall not too stimulating and had a mild flavor, which I found delicious. It gave me a feeling of clean and simple home-cooked meals, and I was completely satisfied with the dining experience. I heard that their "Keto Gimbap" is also famous, but since there are still many other menu items I want to try, I'll have to come back and visit occasionally.
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