Delights

한남동 유엔빌리지 이탈리안 레스토랑 [오만지아/O MANGIA]

쪼꼬열매 2023. 8. 7. 16:27

 

황동휘 셰프의 다양한 요리를 맛볼 수 있는 이탈리안 레스토랑, 오만지아에 다녀왔어요. 오만지아는 이탈리아어로 감탄사 O + 먹다/드세요를 뜻하는 Mangia가 합쳐진 이름이에요.
I had the pleasure of visiting O MANGIA, an Italian restaurant where Chef Hwang Dong-hwi serves a variety of delectable dishes. The name "O MANGIA" is a combination of the Italian exclamation "O" and the verb "mangia," which means "eat" or "enjoy" in Italian.

  • 위치: 서울 용산구 유엔빌리지길 14 (한남동)
오만지아 입구

위치는 한남동 유엔빌리지 앞 골목에 있어요. 레스토랑 입구부터 초록초록합니다.
The restaurant is located in the alley in front of Hannam-dong UN Village. From the entrance of the restaurant, everything is adorned with a serene green color, creating a comfortable and inviting ambiance.

오스피탈리타 이탈리아나

입구에 전시되어 있길래 뭔지 찾아보니, 세계적인 이탈리안 레스토랑 인증서 "OSPITALITA ITALIANA"에요. 오스피탈리타 이탈리아나는 이탈리아 전통 음식과 와인의 문화를 발전시키고, 우수성을 홍보함으로써 국제적인 네트워크를 형성하기 위한 행사인데, 전세계 60여국에서 정통 이탈리안 레스토랑을 대상으로 심사를 진행한다고 합니다.
At the entrance of the restaurant, there is an "OSPITALITA ITALIANA" certification, which is a globally renowned recognition for Italian restaurants. "OSPITALITA ITALIANA" aims to promote and enhance the culture of traditional Italian food and wine while creating an international network of excellence. It involves an evaluation process conducted for authentic Italian restaurants in over 60 countries to ensure their quality and adherence to the Italian culinary tradition.

6년 연속 미쉐린 가이드 선정

6년 연속 미쉐린 레스토랑에 선정이 되기도 했네요. 정말 인증된 맛집이에요.
It's truly impressive that the restaurant has been selected in the Michelin Guide for six consecutive years. It's undoubtedly a certified and top-notch restaurant!

단체손님용 룸

단체 손님용으로 셋팅된 공간이 있어 찍어보았어요. 채광이 밝은 곳이라 소규모 돌잔치나 가족모임 하기에 좋아보였어요. 웰컴 키즈존이라, 유아 위자 및 식기도 다 셋팅되어있네요.
As I entered, I discovered a dedicated space arranged for group guests, perfect for small-scale celebrations or family gatherings. This restaurant is a "Welcome Kids Zone," fully equipped with amenities for toddlers, such as high chairs and tableware.

내부

내부는 그린 & 우드톤의 인테리어라 편안하고 깔끔하지만, 캐주얼한 느낌도 있었어요.
The interior had a combination of green and wood tones, creating a comfortable and clean ambiance with a touch of casual feel.

테이블 셋팅

테이블 셋팅도 한 번 찍어보고요. 12시 오픈인데, 저희는 12시로 예약하고 방문했어요.
We made a reservation for 12 o'clock, and when we arrived about 10 minutes earlier, we found that the restaurant had already opened by that time.


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식전빵과 스프레드

식전빵은 바삭한 사워도우 같았어요. 리코타 치즈 트러플 스프레드도 함께 제공되었는데, 살짝 달콤하면서도 트러플향이 나서 식전빵과 정말 잘 어울렸어요.
The pre-meal bread was crispy like sourdough. They also served a ricotta cheese truffle spread, which had a slightly sweet taste with the aroma of truffles.

독도 새우 Ceviche 38,000원

에피타이저로 주문한 음식은 자연산 독도새우 세비체에요. 새우 자체를 그대로 맛보고, 루꼴라와 같이 먹도록 추천해주셨어요. 상큼하니 맛있었습니다.
The appetizer we ordered was natural Dokdo shrimp Ceviche. The shrimp itself was delicious, and they recommended eating it with arugula, which added a refreshing taste to the dish. 

Fresh pasta al giorno 37,000원

메인 요리로는 생면 파스타 1개, 제주 흑돼지 스테이크 1개를 주문했어요. 생면 파스타는 최상급 이탈리안 밀가루와 듀럼밀을 사용해 매일 뽑아내는 메뉴라고 소개되어있었어요. 저희가 방문했던 날은 라구 소스 파스타가 준비되어있었습니다.
For the main course, we ordered one serving of Fresh Pasta and one Jeju Black Pork Steak. The Fresh Pasta was introduced as a daily menu made with the finest Italian flour and durum wheat, freshly prepared every day. On the day we visited, they had prepared the pasta with ragu sauce.

생면이라 일반 파스타면보다 식감이 쫄깃하고 훨씬 부드러웠어요. 짭쪼름한 라구 소스도 맛있었어요.
The fresh pasta had a chewy and much softer texture compared to regular pasta. The savory ragu sauce was also delicious.

요리가 새로 나올 때마다 앞접시와 수저, 그리고 물티슈를 새로 준비해주셨어요.
Every time a new dish was served, they provided fresh plates, utensils, and wet wipes.

스테이크용 나이프

파스타를 먹는 동안, 스테이크용 나이프도 준비해주셨어요. 뭔가 세월의 흔적이 느껴지는, 카리스마 있는 나이프였어요.
While we were enjoying the pasta, they also provided a steak knife for the steak dish. It was a charismatic knife with traces of time, giving it a sense of charm and character.

컬리플라워 피클

파스타와 함께 먹을 수 있는 컬리플라워 피클도 함께 준비해주셨는데, 새콤 아삭하니 정말 맛있었어요.
They also prepared cauliflower pickle that could be enjoyed with the pasta, and it was absolutely delicious with its tangy and crunchy taste.

제주 흑돼지 스테이크 Bistecca di maiale 80,000원

마지막으로 서빙된 제주 흑돼지 스테이크 :) 로즈마리와 앤초비 버터가 올라가 있었고, 옆에 곁들여먹을 소금도 뿌려져 있었어요. 이 소금은 일반 소금보다 덜짜고 감칠맛이 풍부하다고 하더라고요.
The Jeju black pork steak was served with rosemary and anchovy butter on top, and there was salt on the side to complement the dish. The salt was said to be less salty and had a rich and flavorful taste.

할라피뇨

스테이크와 함께 먹을 수 있도록 할라피뇨도 준비해주셨어요.
They also provided jalapenos to accompany the steak. (But I personally preferred the cauliflower pickles.)

오겹살 한 조각

흑돼지 스테이크 자체에도 간이 되어있어서, 그냥 먹어도 심심하진 않았어요. 다만 기름기 많은 부위는 조금 느끼하긴 했어요. 한국인 입맛에 오겹살은 쌈장, 파채와 함께 먹는게 최고라는 생각이 들긴 했습니다. 다음 방문에는 소고기 스테이크를 맛봐야겠어요 :)
The Jeju black pork steak itself was well-seasoned, making it enjoyable even without any additional condiments. However, the fatty parts were a bit heavy, and it reminded me of kimchi. Maybe for my next visit, I'd like to try the beef steak.

플라워 셋팅

식사가 끝날 때즈음 테이블 위에 꽃이 세팅 되었어요. 진한 빨간색의 거베라 꽃말은 신비로움이라고 하네요.
As the meal was coming to an end, the staff set flowers on the table. The deep red color of the gerbera flowers symbolizes mystery and intrigue in the language of flowers.


키즈 웰컴존이라 다음에는 온 가족이 한 번 방문해서 식사해도 좋겠다는 생각이 들었어요. 언제가도 분위기 좋은 한남동 레스토랑 오만지아였습니다 :)

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