부산 여행 이튿날, 자갈치 시장 잠깐 구경 후 남포동 거리로 갔어요. 남포동은 부산의 명동 같은 느낌? 젊은 사람들이 많은 번화가였어요.
저녁 메뉴는 밀면으로 선택했습니다 :)
할매가야밀면은 좁은 골목 안에 위치해서 잘 안 보이지만, 관광객들도 많이 찾는 곳이었어요.
- 위치: 부산 중구 광복로 56-14 (남포동 2가)
On the second day of the Busan trip, I briefly visited Jagalchi Market and then went to Nampodong Street. Nampodong has a similar vibe to Myeongdong in Seoul. It was a bustling street with many young people.
I chose 밀면(a type of Korean noodle dish made from wheat flour and buckwheat flour) for dinner :) 할매가야밀면 is located in a narrow alley, so it's not easy to find, but it seemed like a popular spot for tourists.
토요일 저녁 7시쯤 방문했는데 한산했어요.
I arrived at the restaurant around 7 P.M. on Saturday evening, and it was not crowded.
가격은 합리적인 편이에요. 밀면이 단가가 저렴한 재료(밀가루, 닭고기 등)를 사용하다보니 냉면보다는 가격대가 싸다고 하더라고요.
저는 냉면 먹을 때 늘 물냉면이라, (물)밀면으로 주문하고 아드님 드릴 왕만두도 한 접시 주문했어요. 요금은 선불이에요.
The price of 밀면(milmyeon) is reasonable. Since the ingredients for milmyeon, such as wheat flour and chicken, are relatively inexpensive.
I always prefer to have water-based cold noodles, so I ordered (water) milmyeon and a plate of king-sized dumplings for my son. The payment is prepaid.
물처럼 마실 수 있는 따뜻한 육수가 제공되는데, 생수가 드시고 싶은 분은 셀프로 정수기에서 가져오면 됩니다.
Warm broth that can be drunk like water is provided. If you prefer bottled water, you can bring it yourself from the water dispenser.
자리에는 밀면과 곁들여 먹을 수 있는 식초, 겨자, 절임무가 있어요. 기호에 따라 넣어드시면 돼요.
On the table, there are vinegar, mustard, and pickled radish that you can eat with the milmyeon. You can add them according to your preference.
저는 절임무가 있다는 사실을 다 먹고 나서 알았어요.... 없이 먹어도 맛있긴 합니다 :)
I didn't realize there was pickled radish on the table until after I finished eating... But it still tasted delicious even without it!
수저통은 테이블 옆 서랍 안에 들어있는데, 젓가락만 준비되어있어요. 국물이 먹고 싶을 땐 접시 들고 후루룩 마셔야해요.
Chopsticks are in a drawer, on the side of the table. I'm not sure if they provide spoons or forks.
드디어 나온 밀면! 냉면과 비슷한 비주얼이지만, 소고기 편육 대신 닭고기 고명이 올라가 있어요. 다대기가 제법 빨갛게 많이 올라가서 맵지 않을까 걱정했는데, 맛있게 매운 맛이었어요.
면은 쫄면보다는 부드럽고, 소면보다는 쫄깃한 식감이에요. 면을 잘라서 먹고 싶은 손님을 위해 가위도 제공됩니다.
국물도 감칠맛 있고 냉면보다 달달한 느낌이었어요.
The dish has a similar appearance to 냉면(naengmyeon-cold noodles), but instead of beef, it has sliced chicken with a spicy sauce on top. I was worried that it might be too spicy because there was a lot of red pepper paste, but it was delicious with just the right amount of spiciness. The broth is also flavorful and has a sweeter taste than 냉면.
Scissors are also provided for those who want to cut their noodles.
비빔 밀면은 회가 고명으로 올라가 있더라고요. 가자미회가 아닐까 추측해봅니다ㅎㅎ
The bibim milmyeon had raw fish on top, possibly mackerel, as garnish.
왕만두는 부드럽고 맛있어서 아이가 잘 먹더라고요.
처음 먹어본 밀면이었는데 너무 맛있어서 집에 와서도 가끔 생각나는 음식이에요. 서울에서도 밀면 맛집이 있나 찾아봐야겠어요 :)
The dumplings were soft and delicious, and my child enjoyed them a lot. It was my first time trying milmyeon, and it was so delicious that I still think about it sometimes even after returning home. I should look for milmyeon restaurants in Seoul :)
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