제주도에서 마지막으로 식사했던 곳인, 솔솥 서귀포점. 더 시에나 리조트에서 차로 약 6분 걸려서, 숙소에서 가까운 곳을 찾다가 가게 되었는데 만족스럽게 식사하고 왔습니다.
We went to have dinner at a restaurant named SOLSOT Seogwipo Branch. While searching for a place to eat, I found it to be about a 6-minute drive from our hotel, and we had a satisfying meal there.
- 위치: 제주특별자치도 서귀포시 신동로 119
솔솥은 차고지에 주차 공간이 2대 정도 있는데, 저희가 도착했을 때는 두 자리 다 비어있어서 여기에 주차했어요.
SOLSOT has parking space for about two cars in the garage. When we arrived, both spots were available, so we parked there.
일식 솥밥집이라, 일본 목조 건물 컨셉으로 인테리어가 되어있어요.
As a Japanese-style hot pot rice restaurant, the interior is designed with a concept inspired by traditional Japanese wooden architecture.
오후 5시에 브레이크 타임이 끝나고, 미리 방문하겠다고 전화드렸더니, 바다가 보이는 창가 자리로 안내해주셨습니다 :)
Dinner service begins at 5 p.m., and I called ahead to confirm if they were open. They kindly reserved a window seat for us with a stunning view of the ocean.
솔솥은 일식 솥밥 전문점이에요. 도쿄 나리타 공항에서 먹었던 '다시차즈케'가 생각나더라고요. (그 때가 좋았지...)
SOLSOT is a Japanese-style hot pot rice specialty restaurant, and it reminded me of the "dashi chazuke" I had at Tokyo Narita Airport. I miss that trip to Tokyo so much...
메뉴는 스테이크, 도미관자, 전복, 민물장어, 꼬막, 그리고 연어 등이 있어 입맛에 따라 주문하면 되는데요. 부모님과 짝꿍은 도미관자를, 저는 민물장어를 주문했어요.
The menu features steak, fish & scallop, abalone, freshwater eel, cockles, and salmon, so you can choose based on your tastes. My parents and husband ordered the fish & scallop, while I chose the freshwater eel.
테이블에는 솔솥을 맛있게 먹는 방법이 적혀있어요. 솥밥의 밥을 잘 섞어준 후, 앞접시에 덜어내고 육수를 부어 누룽지를 만들어먹는 방식이에요. 민물장어솥밥만 먹는 방식이 약간 다릅니다...ㅎㅎㅎ
The table has instructions on how to enjoy the hot pot rice. After mixing the rice well, you scoop it onto a plate and pour the broth over it to make a crispy rice crust. The method for the freshwater eel hot pot rice is slightly different, though.
아이와 함께 방문하니 어린이 식기도 준비해주셨어요.
As we visited with our child, the staff kindly provided children's tableware for us.
제가 주문한 민물장어 솥밥! 밥을 덜어먹을 접시와 육수, 된장국, 반찬, 후식 요구르트가 트레이에 올려져서 나왔어요. 개인적으로, 저 열무 김치가 엄청 맛있었어요.
My hot pot came with a plate for the rice, broth, miso soup, side dishes, and yogurt for dessert, all served on a tray. Personally, I really enjoyed the young radish kimchi – it was incredibly delicious.
민물장어 솥밥은 밥과 장어를 섞지 않고 그대로 떠서 먹다가, 1/3정도가 남았을 때 앞접시에 옮겨담고, 육수를 밥위에 부은 후, 깻잎과 와사비를 곁들여 먹으면 됩니다.
For the freshwater eel hot pot rice, you don’t mix the rice and eel together. Instead, you scoop it as is and eat it. Once you’ve eaten about a third of it, transfer the remaining rice to a plate, pour the broth over it, and enjoy it with perilla leaves and wasabi.
장어도 부드럽고, 양념이 맛있더라고요. 엄청 맛있게 먹었어요.
The eel was tender, and the seasoning was delicious.
이건 엄마가 드셨던 도미관자 솥밥이에요. 토핑이 가지런하게 올려져있죠. 싸먹을 수 있는 김도 나오고, 흰살생선이라 아이가 먹기에도 좋은 메뉴였어요.
As for the fish and scallop hot pot rice, the toppings are neatly arranged, and it comes with seaweed. Since it's made with white fish, it was a great option for my child to enjoy as well.
맛이 궁금해서 유린기도 하나 주문해보았습니다. 아이와 같이 먹으려고 소스는 따로 담아달라고 요청드렸어요. 소스가 제법 매콤해서, 찍먹으로 주문해서 먹길 잘했다는 생각이 들더라고요.
We also ordered a dish of fried chicken. Since the sauce was spicy, I requested it to be served separately so I could share it with my child.
다음날 첫 비행기로 서울 돌아와야해서, 일찍 하루를 마무리했답니다. 후유증으로 돌아와서 많이 아프기도 했고, 여러모로 아쉬웠던 제주 여행이었어요. (포스팅이 뒤죽박죽이라 제주 여행 기록은 아직 끝나지 않음...ㅎㅎ)
Since we had to catch the first flight back to Seoul the next day, we ended the day early.
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