정말 오랜만에 대학로에 다녀왔어요. 조금 이른 저녁 먹을 곳을 찾다가, 일본 라멘집 [멘야산다이메]에 가게 되었습니다 :) 브레이크 타임 없이 운영되고 있어, 오후 4시 30분에 도착했는데도 식사를 할 수 있었어요.
A few weeks ago, I visited 대학로. I was looking for a place to have an early dinner and ended up going to a Japanese ramen restaurant called [Menya Sandaime]. They didn't have a break time, so I was able to have a meal even though I arrived around 4:30 PM.
- 위치: 서울 종로구 창경궁로26길 38-2 1층
멘야산다이메는 일본 전통 돈코츠 라멘 전문점으로, 24시간 이상 우려낸 깊은 육수 맛이 특징이고, 자가 제면을 통해 전날 면을 뽑아 숙성시킨다고 합니다.
Menya Sandaime is a Japanese traditional tonkotsu ramen specialty restaurant. They are known for their deeply flavored broth, which is simmered for over 24 hours. It is said that they use self-produced noodles that are made the day before and aged.
내부는 아담한 편인데, 일본식 식당 답게 깔끔했어요. 작은 공간에 화장실도 정말 깔끔하게 만들어두셨더라고요.
바 좌석에는 혼밥하러 오신 분도 몇 분 보였어요. 이른 저녁 시간이었는데도, 손님이 끊임없이 들어오고 나가셔서 맛집이구나 싶었어요.
The interior was neat and tidy, just as you would expect from a Japanese-style restaurant. Even the restroom in the small space was kept very clean.
I also noticed a few people dining alone at the counter seats. Even though it was early evening, the restaurant seemed to be a popular spot as customers kept coming in and out.
테이블에는 티슈와 후추가 준비되어있고, 앞치마가 필요할 경우 요청드리면 1회용 앞치마를 주십니다.
수저는 음식이 나올 때, 트레이 위에 올려서 같이 주셔요.
Tissues and pepper are prepared on the table. If you need an apron, you can request one from the staff. Utensils are placed on a tray and served together with the food.
짝궁이 시킨 돈코츠 라멘. 깊은 육수와 차슈가 어우러지는 돈코츠 베이스의 라멘이었어요.
My husband ordered a tonkotsu ramen which had a rich broth and flavorful chashu.
저는 국물없는 비빔 면요리가 먹고 싶어서 마제소바를 주문했어요.
I wanted a noodle dish without soup, so I ordered Maze Soba.
돼지고기와 살짝 매콤한 양념의 풍미가 잘 어우러지고, 면이 생면이라 쫄깃하니 맛있었어요.
I enjoyed the combination of the pork and the mildly spicy seasoning. The chewy texture of the fresh noodles was also delicious.
라멘에는 단무지 대신 부추김치가 함께 서빙되었어요. 겉저리 같은 느낌인데 맛있더라고요.
Instead of pickled radish, they served scallion kimchi with the ramen. It had a similar crunchy texture and tasted delicious.
아들을 위해 주문한 차슈덮밥. 맵지 않을거라 생각하고 주문했는데, 안에 고추기름 베이스의 소스가 약간 들어있어서 아이가 먹기에는 조금 매운 메뉴였어요. 아이는 토핑된 마요랑 차슈 위주로 먹이고, 교자를 1개 더 추가해서 먹었습니다 :)
I ordered a Mini Chasyudon for my child. It had a slightly spicy sauce with a chili oil base, so he mainly ate only the toppings of mayonnaise and cha shu. So I had to order an extra serving of gyoza (pan-fried dumplings) to satisfy him.
교자도 바삭하니 정말 맛있었어요. 전분물 위에 튀기듯이 한번 구워져 나오는데 아래 표면의 바삭바삭한 식감이 좋았어요.
The gyoza was also delicious with a crispy texture. It was fried on a starchy surface, resulting in a crispy and crunchy texture on the bottom.
배가 많이 고픈 날이었는데, 만족스럽게 잘 먹어서 다른 지점도 재방문 의사가 있는 곳이에요. 일본식 라멘이 먹고 싶을 때 주저없이 찾아가야겠습니다 :)
(다음에 가게되면 츠케멘을 먹어보자...)
I had a satisfying meal that day. Whenever I crave Japanese-style ramen, I won't hesitate to visit again :)
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