시나가와역의 츠바메 그릴도 친구가 추천해 준 식당 중 하나예요. 아이와 함께 먹기 좋은 메뉴 중 하나가 함박 스테이크인 데다 저희가 머물렀던 호텔과 가까워서 안 가볼 수가 없었어요 :)
The Tsubame Grill restaurant near Shinagawa Station was also recommended by my friend. Hamburger steak is one of my child's favorite dishes, and since it was conveniently close to our hotel, there was no reason not to go.
- 주소: 〒108-0074 Tokyo, Minato City, Takanawa, 4 Chome−10−26 つばめグリル品川駅前店
오전 11시 오픈 시간에 맞춰서 식당 앞에 가보니, 줄이 길게 늘어서 있었어요. 오픈런하는 사람이 이렇게 많다니... 기계에 식사인원을 입력 후 대기표를 한 장 받고, 10분 정도 기다린 후에야 들어갈 수 있었습니다.
I arrived at the restaurant at 11 a.m., and there was a long line stretching in front of it. It was surprising to see so many people queuing up for the opening. After inputting the number of people in my party on the machine, I received a waiting ticket. It took about 10 minutes before I was finally able to enter.
메뉴판에 그림이 있어서, 주문하기 편했어요. 가장 시그니처 메뉴인 츠바메 함박과 와후 함박 1개씩 주문했습니다. 사이드 메뉴로 가리비 조개구이도 1개 주문했어요. 파파고가 완벽하게 번역을 해주진 못해서 정말 일본어 공부를 해야겠다는 생각이 또 들었어요. 여행이 이렇게 언어 공부에 대한 동기부여를 해주네요 :)
Since there were pictures on the menu, it was convenient to place an order. I ordered one serving each of the Tsubame hamburger steak, Wafu hamburger steak, and Grilled scallop. Although Papago didn't provide a perfect translation, it made me realize once again that I need to study Japanese. Traveling can really motivate you to learn languages.
술도 판매하더라고요. 저녁에 방문했다면 칵테일이나 하이볼과 함께 먹어도 좋을 것 같은데, 이 날은 아점 먹으러 간 거라 아드님을 위한 오렌지 주스만 1개 주문했어요.
The restaurant also serves alcohol. If I had visited in the evening, it would have been nice to enjoy a cocktail or a highball alongside the meal. However, since I visited for brunch, I only ordered one orange juice for my child.
자리에는 시원한 물과 물티슈, 그리고 수저가 셋팅되어 있었어요. 식당 분위기는 90년대 경양식 식당에 온 듯한 느낌이라 정겨웠어요 :)
There was iced water, wet wipes, and cutlery set on the table. The atmosphere of the restaurant felt like being in a casual dining place from the 1990s. It created a warm and cozy ambiance.
아드님의 오렌지 주스... 이번 일본 여행동안 제가 사마신 커피값보다 아드님의 주스 비용이 더 많이 들어갔을거에요😅;
It seems like the cost of my child's orange juice during this trip to Japan will exceed what I spent on my own coffee.
가리비 조개 구이는 4피스 나와요. 밥도 1개 주문했는데, 사진 찍는 걸 깜빡했네요. 고시히카리쌀밥이라 정말 맛있었습니다.
The grilled scallops come in a serving of 4 pieces. I also ordered one serving of rice, but I forgot to take a picture of it... It was made with delicious Koshihikari rice.
가리비 조개는 갈릭 소스 구이(?)라고 적혀 있었던 것 같은데, 이것도 완전 제 스타일이었어요.
The grilled scallops tasted amazing. The garlic seasoning added a delightful touch!
가장 시그니처 메뉴인 츠바메 함박 스테이크는 호일에 쌓인 채 나와요. 직원분이 포크로 한번 찔러서 구멍을 낸 후 나이프를 이용해서 은박지를 자르면 된다고 알려주셨어요.
The Tsubame hamburger steak is served wrapped in foil. The staff member instructed me to pierce a hole in the foil using a fork and then use a knife to cut through it.
와후 함박 스테이크는, 함박 위에 갈은 무가 올려져 있어요. 소바나 냉우동 먹을 때 곁들여먹는 갈은 무랑 비슷했어요. 찍어먹을 수 있는 소스도 별도로 나왔어요.
The Wafu hamburger steak has grated radish placed on top of the patty. It resembles the grated radish often served as a condiment alongside soba or cold udon noodles. Additionally, there was a separate sauce provided to enjoy with it while eating.
어린이도 어른이도 정말 맛있게 먹은 곳이에요. 양이 많은 편은 아니라서, 다음에 또 가게 된다면 함박만 3개 주문하거나 사이드를 넉넉하게 주문해도 될 것 같아요 :)
Tsubame Grill was a place where both children and adults can enjoy delicious food. If I have the chance to visit again, I would love to sample more of their side dishes.
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