Delights

성수동 서울숲 맛집 [미쁘동/mibbedong]

쪼꼬열매 2023. 4. 25. 00:30
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지난주 압구정역에서 병원 진료를 마치고, 날씨가 좋아서 혼자 성수동 나들이 다녀왔어요. 혼밥할 만한 곳을 찾다가 [미쁘동]이라는 식당에 가보았습니다 :)
After finishing my hospital appointment last week at Apgujeong Station, I went for a stroll in Seongsu-dong since the weather was so nice. I was looking for a place to have lunch and ended up trying out a restaurant called "mibbedong".

  • 위치: 서울 성동구 서울숲2길 11-12 2층

미쁘동 입구 간판

미쁘동은 '미쁘' - 믿음직하다의 순우리말과 '동' - 덮밥이 합쳐져서 만들어진 이름이에요.
The name "mibbedong" is a combination of two words, "mibbe" which means trustworthy or reliable in Korean, and "dong" which means a bowl of rice with toppings.

3층 루프탑

루프탑에도 좌석이 있지만, 낮에는 햇빛 때문에 너무 뜨거워서인지 운영을 안하고 있었어요.
They have seats on the rooftop, but it seemed like they weren't operating it during the day because it was too hot due to the sunlight.

미쁘동 맛있게 즐기는 방법

자리를 잡고, 제이타쿠동 1개 주문했어요. 처음 왔으니 시그니처 메뉴를 먹어봐야겠죠.
I took a seat and ordered one 제이타쿠동. Since it was my first time there, I thought I should try their signature dish.

직원분이 덮밥과 함께 먹을 감태 3장과, 미쁘동 맛있게 즐기는 방법이 적힌 카드를 주셨어요.
The staff gave me three slices of 감태(some kind of seaweed) to eat with the rice and a card that explains how to enjoy the food at mibbedong.


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제이타쿠동 (23,000원)

조금 기다리다보니 서빙된 제이타쿠동. 제이타쿠동은 미쁘동만의 방식으로 숙성된 참치 등살, 연어 뱃살, 새우, 오징어, 딱새우, 광어, 날치알, 대게살 등에 연어알과 우니를 추가로 얹어 따끈하게 지은 밥 위에 얹어낸 덮밥이에요.
제이타쿠동 is a type of rice bowl dish topped with a variety of seafood, including aged tuna, salmon, shrimp, squid, flat fish, salmon roe, and king crab. It is a signature dish of mibbedong, prepared in their unique style.

안키모

아귀간으로 만든 안키모도 서비스로 주시는데, 식사 전에 드시면 된다고 합니다. 바다의 푸아그라라고도 하는데 식감도 약간 푸아그라 같은 느낌이에요. 맛있었어요☺️
They served a  complimentary dish called "ankimo" made with monkfish liver. The staff told me to eat it before the meal. It's also called "foie gras of the sea". The texture seemed to be similar to foie gras too. It was delicious.

감태에 싸먹기

카드에 적힌대로 감태에 한 숟가락씩 싸서 먹기- 감태는 리필도 해주시니 더 필요할 경우 직원분께 얘기하면 됩니다. 제가 좋아하는 해산물이 다 올라가서 맛이 없을 수가 없는 조합이었어요.
As instructed on the card, I mixed a spoonful of the rice with the 감태. They also provide a refill of the 감태, so if you need more, you can ask the staff. The combination of all the seafood that I love made the taste unbeatable.

육수

식사를 하다보니 직원분이 먼저 육수 부어드릴까요, 라고 물어보시더라고요. 한그릇 가득 부어주시는데, 뜨끈한 육수에 해산물이 익으면서 국밥 같은 묘한 느낌이 났어요. 육수 자체도 감칠맛 나고 맛있었습니다.
While I was eating, the staff asked if I'd like some broth. They poured a bowl full of hot broth in my bowl, and the seafood left inside was cooked in it. It turned into a hot soup and rice dish. The broth itself was very flavorful and delicious.

우니 크림 고로케

인스타그램에 #미쁘동 #서울숲맛집 #제이타쿠동 해시태그와 함께 업로드하면 서비스로 우니 크림 고로케를 받을 수 있어요. 한입 베어물면 우니 크림이 주르륵 나오는 바삭한 고로케 :)
이렇게 먹고 나니 속이 정말 든든했어요.
If you upload a photo with hashtags #미쁘동 #서울숲맛집 #제이타쿠동 on Instagram, you can receive a complimentary uni cream croquette as a service. When you take a bite, the crispy croquette oozes with creamy uni. After finishing the meal, I felt really satisfied.


식사 후에는 서울숲 세라믹 스튜디오에서 진행 중인 전시도 보러갔어요.
해방되고 싶은 직장인들의 애환을 그린 전시... 저도 한 때 사노예로 살았던 사람인지라 이해가 가는 컨셉이었어요.
After lunch, I went to see an exhibition at the Seoul Forest Ceramic Studio. The exhibition depicted the struggles of office workers who want to be liberated. As someone who used to be a struggling office worker myself, I understood the concept very well...

전시는 4월 30일까지 연장하여 진행 중이라고 하니 혹시 서울숲 가실 분들은 들러보세요 :)
The exhibition has been extended until April 30th, so if anyone is planning to visit Seoul Forest, please stop by and take a look :)

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