Review

한들 [금빛 호박 식혜/Sweet Rice Drink with Pumpkin]

쪼꼬열매 2023. 5. 9. 00:19

식혜는 제가 어릴 때부터 참 좋아했던 음료인데요, 아들도 저를 닮았는지 유치원만 다녀오면 냉장고에서 늘 식혜를 찾아요. 얼마 전 [금빛 호박 식혜]를 처음 마셔보았는데 집에서 만든 것처럼 부드럽고 달콤해서 블로그에도 소개해봅니다 :)
Since I was a child, I have always loved Sikhye, a traditional Korean sweet rice drink. Recently, I tried 금빛 호박 식혜 (Sweet Rice Drink with Pumpkin) for the first time, and it was so sweet and delicious that it tasted like homemade.

금빛 호박 식혜

병이 눌린 곳 없이, 꼼꼼하게 포장된 채로 배송이 왔어요. 햇살 좋은 날 사진 찍어보니 식혜가 정말 금빛처럼 색이 곱더라고요.
The bottles were delivered with thorough packaging and without any damage. I took a picture on a sunny day, and the Sikhye had a beautiful golden color, just like its name.

원재료 및 영양 정보

금빛 호박 식혜는 진공포장되어 실온 보관(1도~35도 이하)이 가능하고, 유통기한도 1년 정도로 긴 편이에요. 인공첨가물이 포함되어있지 않고, 원재료(늙은 호박, 쌀, 엿기름, 생강 등)가 국내산인 점도 마음에 들었습니다 :)
The 금빛 호박 식혜 is vacuum-packed, making it possible to store at room temperature (between 1 to 35 degrees Celsius), and it has a long shelf life of about 1 year. I also liked that it doesn't contain any artificial additives, and the ingredients (old pumpkin, rice, malt syrup, ginger, etc.) are domestically produced.

728x90

용량: 340ml

1병 용량은 340ml로, 성인 1명이 한 번에 마시기 적당한 양이에요. 덥거나 당이 떨어질 때 냉장 보관 했다가 마시면, 정말 시원하고 맛있어요.
The size of each bottle is 340ml, which is a suitable amount for an adult to drink at once. If you store it in the refrigerator and drink it when it's cool, it's really refreshing and delicious.

잘 흔들어서 컵에 부어보았어요 :)

보통 호박 식혜는 단호박을 재료로 만드는데,  금빛 호박 식혜는 늙은 호박을 사용하였어요.
늙은 호박은 혈액순환을 잘되게 하고, 부기 제거에도 탁월하다고 해요. 단호박 식혜는 약간 텁텁한 맛이 있는데, 금빛 호박 식혜는 끝맛이 부드러워서 아이도 좋아하더라고요.
Usually, Sikhye is made with sweet pumpkins, but the 금빛호박식혜 uses pumpkins as its main ingredient. Pumpkins are said to be good for promoting blood circulation and removing swelling. Traditional Sikhye made from sweet pumpkins can have a slightly rough taste, but the 금빛호박식혜 has a smooth aftertaste that even children enjoy.

쌀과 호박

쌀알도 집에서 만든 것처럼 부드러웠습니다. 출출할 때 간식으로 먹거나 아침식사 대용으로 마셔도 좋을 것 같아요. 냉장고에 분명 5병이 있었는데, 어느새 다 사라졌습니다...🤭 식혜 맛집을 알게 되었으니, 다음에는 인삼 식혜를 사서 맛 볼까해요 :)

The rice grains were soft, just like homemade. It would be a great snack, or you can even have it for breakfast. There were definitely 5 bottles in the fridge, but they disappeared in no time...🤭 Now that I've discovered a great place for Sikhye, maybe I'll try buying some Ginseng Sikhye next time.



이 글은 한들(회사)에서 제품을 제공받아 주관적인 후기를 담아 작성되었습니다 :)

728x90
반응형