약 4개월 만에 다시 찾은 인천공항 :) 지난번에 왔을 때보다 제2 여객터미널에 취항하는 항공사가 많아지면서 장기주차장도 차가 많아졌더라고요. 여행 성수기 시즌도 아닌데, 이렇게 차가 많으면 성수기 시즌은 어떨지... 제2 터미널은 계속 공사 중이던데 앞으로 주차 공간도 더 확보되겠죠?
Recently, I visited Incheon Airport for my trip to Okinawa. Now, there are more airlines operating at Terminal 2 than before, and the long-term parking lot has become more crowded. Even though it's not the peak travel season, it makes me wonder how it will be during the peak season... The second terminal is still under construction, so I hope they will secure more parking space.
체크인 무사히 마치고, 아이가 좋아하는 비행기 구경을 했어요. 여행은 공항에 도착했을 때가 가장 설레는 순간인 것 같아요ㅎㅎ 저희는 이번 여행에도 대한항공을 이용했는데요, 나하 공항으로 갈 때는 진에어 공동 운항편을 예약했습니다. 출발이 약 2시간 늦어지고 안내가 미흡해서 저가 항공의 단점을 경험했다지요...^^
After completing check-in, we enjoyed watching the airplanes, which my child loves. It seems that the most exciting moment of the trip is when we arrive at the airport. On out flight to Naha Airport, we reserved a Korean Air codeshare flight with Jin Air. The departure was delayed by about 2 hours, so we experienced the drawbacks of a budget airline.
- 진에어 사전 주문 기내식 Jin Air in-flight pre-order meal
오키나와 나하공항행 진에어는 기내식이 제공되지 않지만, 대한항공 공동 운항편 티켓을 구입한 손님에게는 샌드위치와 생수가 제공되었어요.
Jin Air flights to Okinawa's Naha Airport do not provide in-flight meals, but guests who purchased tickets for the Korean Air codeshare flight were given sandwiches and water.
불고기 샌드위치였고, 콜드 샌드위치였습니다.
The meal provided, was a bulgogi sandwich.
크게 기대하지 않았었는데 배가 고팠던지라, 맛있게 먹었어요. 빵도 부드럽고, 고기도 듬뿍 들어있더라고요.
탑승했던 비행기 기종은 보잉 737이라, 좌석이 3-3인 작은 비행기였어요. 하필 이어폰을 안 챙겨갔는데 모니터도 없고,,, 기내면세점 책자 구경하다가 졸다가 나하 공항에 도착했습니다. 다행히 오키나와는 약 2시간 반이면 도착하는 가까운 거리예요 :)
As I was starving due to the flight delay, I really enjoyed the sandwich. The bread was soft, and there was plenty of meat.
The aircraft I boarded was a Boeing 737, a relatively small plane with 3-3 seating. Unfortunately, I forgot to bring my earphones, and there were no monitors on board. I passed the time by looking at the duty-free shopping catalog and ended up dozing off until we arrived at Naha Airport. Fortunately, Okinawa is a relatively short distance away, and we arrived in about 2 and a half hours.
나하 공항은 규모가 아담한 공항이에요. 활주로에서 전투기도 볼 수 있어, 신기했어요.
At Naha airport, fighter jets were preparing to take off on the runway. It was fascinating watching the aircraft.
돌아올 때는 면세구역 푸드코트에서 아침을 해결했는데 먹을 곳이 1곳이었고, 아침 10시에야 오픈하더라고요. 밖에서 미리 먹고 탑승 수속을 하는 것도 나쁘지 않을 뻔 했어요ㅎㅎㅎ
On the day I returned to Incheon, I had breakfast at the Naha airport food court. There was only one place to eat, and it didn't open until 10 a.m.
여행 중에는 거의 양식만 먹어서 라멘은 돌아오는 공항에서 처음 먹어보았네요. 타코야끼(¥ 700)랑 유부초밥(¥ 400) 등 간단하게 식사할 수 있는 메뉴들이 있었어요.
On the menu, there were two types of ramen. They also had simple menu options like takoyaki and fried tofu sushi.
- 대한항공 일반석 기내식 및 어린이 탑승선물 Korean Air economy class in-flight meal and children's boarding gift
인천으로 돌아올 때는 기종이 A220-300으로 더 작은 비행기였고, 좌석이 2-3 형태로 배치되어 있었어요. 대한항공 어린이 탑승 선물도 받았는데요, 도쿄➡️인천으로 돌아올 때 받았던 선물과 동일한 '내가 만드는 라니'였어요.
On my flight returning to Incheon, it was a smaller aircraft with seats arranged in a 2-3 configuration. I also received a Korean Air children's onboard gift, which was the same kit that I received on the Tokyo ➡️ Incheon flight.
이번에는 잊지 않고 차일드밀도 미리 신청했어요. 차일드밀은, 만 24개월 이상~12세 미만 아동에게 제공되는 특별 기내식으로 출발 24시간 전까지 신청할 수 있어요.
This time, I didn't forget and pre-order the child meal. A child meal is a special in-flight meal provided to children aged over 24 months but under 12 years old. You can request it up to 24 hours before departure.
3가지 메뉴 중 스파게티를 골랐는데요, 야채가 큼직하게 올려져 있고 맛도 있었어요. 바나나 우유와 과자 2종류, 빵과 딸기잼이 함께 구성되어 있습니다.
My child chose spaghetti from the three menu options, and it had generously-sized vegetables and it tasted good. The meal also included banana milk, two types of snacks, bread, and strawberry jam.
일반 기내식은 소불고기가 나왔어요. 식전빵, 루어팍 가염 버터, 피코크 아몬드 고구마 샐러드, 볶음 고추장, 파인애플 등이 같이 구성되어 있어요. 여행 내내 양식을 먹어서 그런지, 고추장에 밥 비벼먹으니 맛있더라고요. 20대 땐 고추장 뜯을 일이 없었는데ㅎㅎ 나이가 들었나 봅니다.
For the regular in-flight meal, they served beef bulgogi. It came with pre-meal bread, salted butter, almond sweet potato salad, stir-fried gochujang, and a piece of pineapple. Since I ate a lot of pancakes and steak dishes throughout the trip, I found it surprisingly tasty when mixing rice with the gochujang. When I was in my 20s, I didn't find gochujang this delicious, I must be really getting older....
돌아올 때는 비행시간이 2시간으로, 갈 때보다 조금 더 짧았어요. 작은 비행기라 조금 더 흔들리는 느낌이긴 했지만, 그래도 비행기 한 번 타봤다고... 지난번보단 덜 무서웠어요. 즐거웠던 여행이 벌써 끝나서 아쉬웠지만 다음 여행을 또 기약하며🫶 블로그에 찬찬히 정리해 보겠습니다 :)
When returning, the flight was only 2 hours, a bit shorter than the outbound journey. The smaller aircraft made it feel a bit more turbulent, but still, after having experienced a flight a few months ago... I was less scared than the last time. It was a delightful trip that ended all too soon...!
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